Miért éppen a Foresto nyakörv éri meg?

A Foresto nyakörv igazi game changer, amikor a bolhák és a kullancsok irtásáról van szó. A legegyszerűbb és leginkább hatékony módja annak, hogy kutyánk vagy macskánk megszabaduljon a kellemetlen társaktól. Nézzük is meg, hogy miért. 

Első: Foresto nyakörvvel nem kell félnünk a vérszívóktól 

A legtöbb bolhairtó vagy kullancsriasztószer az állatok esetében nem közvetlenül a rovarokat riasztja el, hanem a már megtörtént csípés vagy harapás után kezel. Ez azonban veszélyes lehet, ráadásul egyik szerető gazdi sem szeretné, hogyha megcsípné a kedvencét egy vérszívó. Így, bár valószínűleg hatékonyak ezek a szerek is, azonban nem túl emberségesek a maguk módján. 

Foresto-nyakörv_pic3

A Foresto nyakörvnél nem ez a helyzet, ahogy az állat szőrére kerül a kártevő, máris kifejti hatását. Így az állatnak nem kell fájdalmat éreznie, és a betegségek elkerülése is sokkal hatékonyabban végbe tud menni, ha eleve nincs is mitől védelmezni. 

Második: nyolc hónapig hatékony Foresto nyakörv

A legtöbb boltban kapható nyakörv csak egy-két, esetleg három hónapos védelmet biztosít az állat számára. Egy szezonban tehát általánosságban legalább kettő, de sokkal inkább három darabot is vásárolnunk kell. Persze számít a minőség, azonban érdemes megfontolni azt, hogy mennyit is adunk ki egy ilyen dologra. 

A Foresto nyakörv nyolc teljes hónapon át jelent védelmet a kutya vagy a macska számára. Mivel a bolhák is valamikor április környékén jelennek csak meg, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy évben csak egyszer kell vásárolnunk. Gondoljunk arra is, hogy ezáltal egyszer kell a vásárlásba energiát fektetnünk, egyszer kell utána néznie az embernek, hogy melyik termék éri meg egyáltalán. Mint ahogy valószínűleg éppen ezt teszi az, aki ezt a cikket olvassa. Gondoljunk bele, hogy már ennek az elolvasása is időt és energiát vesz igénybe. Meg akarjuk ezt évente többször is ismételni? Akár havonta? gyanítom, inkább nemleges lesz a válasz. 

A Foresto nyakörv tehát hiába egy magasabb ár kategória, mint némelyik kis állateledelesnél található társa, azonban gyakorlatilag spórolni is tudunk ezzel a választással, hiszen csak egyszer adjuk ki az évben ezt az összeget, más fajtáknál pedig akár három, vagy annál több alkalommal is. 

Harmadik: a Foresto nyakörv szagtalansága

A Foresto nyakörvek mind szagtalanok, mégis igen hatékonyak. A legtöbb hasonló termék általában igen erős citrusos illatot önt magából. Még arra a pár percre sem kellemes a közelében lenni, ameddig az állatra rákerül a nyakörv. Képzeljük tehát magunkat a kedvencünk helyzetébe, akire a szeretett gazdája ráerőszakol egy ilyen tömény szagos anyagot. Mi sem lennénk képesek egész álló nap, mindennap elviselni ezt a szagot. 

Úgyhogy az állataink szeretnénk minél jobban megszabadulni ettől a kellemetlenségtől. Hiába tesszük fel kimérve az anyagot, egy-két ujjunkat beledugva az övbe állítjuk be a méretet, mégis elég valószínű, hogy a nyakörv egy hetet sem fog kibírni. Benti állat esetében persze még megvan annak az esélye, hogy megtaláljuk a drága terméket, azonban a legtöbbször nem fogjuk viszont látni ezeket. 

A Foresto nyakörv szagtalansága tehát ezerszer inkább biztosítja a tartósságát is. Ráadásul fontos szempont, hogy az állatunknak is kényelmes legyen a nyakörv viselése, és ne csak azt nézzük, hogy hasznos funkciót tölt be az. 

Negyedik: vízállóság kérdése a Foresto nyakörv esetében

A Foresto nyakörv vízállósága szintén igen hasznos tulajdonság, amiről nem szabad megfeledkezni. Macskák esetében még nem is igazán fontos szempont. Bár kinti macskáknak mindenképpen jó döntés ezt a terméket választani, hiszen ha eláznak, legalább az öv megszáradására ne kelljen várniuk. Kutyáknál pedig szerintem elengedhetetlen. Nem szeretnénk mindig fel-le venni a nyakörvet, azonban a kutyákat rendszeresen mosdatni kell. Mivel a Foresto nyakörv vízálló, így nyugodtan rajta lehet hagyni az állaton, nem fog emiatt semmilyen probléma adódni, vagy a minőségéből veszíteni a termék. 

Foresto-nyakörv_pic2

Összességében a Foresto nyakörvről

Számos oka van még azonban, hogy éppen ezt a terméket lehet érdemes választani. Egyrészt, jó döntés, mert a cég maga igazán megbízható, és biztosak lehetünk így a minőség felől. A felsorolt érvek mellett azért érdemes megnézni, hogy egy adott fajta állatnak milyen igényei vannak, egyáltalán lehet-e rajta nyakörv. Az allergiák miatt is érdemes megnézni a gyártók honlapját, és eleve a működési mechanizmusokat. Amelyik állatnak azonban megfelelő ez a márka, azoknak mindenképpen tudom ajánlani ennek a nyakörvnek a választását. Nem fogunk benne csalódni, ezt már csak a gyártó népszerűsége is biztosítja szerintem, de még személyes tapasztalataim is vannak a termékeikkel kapcsolatban. A Foresto tehát egy jó döntés, ez egy olyan cég, amibe érdemes a pénzünket fektetni. Évi egyetlen nyakörvet kell tőlük vásárolnunk, és máris sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk az állatainkat. A bolhák és a kullancsok legyőzése többé már nem jelenthet akadályt a meggondolt gazdik számára.