A fotóstúdió világa természetesen egy külön nagy fejezetet érdemel a szakma rajongói között. Nemcsak azért, mert egy fotóstúdió működése spéci felszereléseket és környezeti feltételek igényel, hanem mert egy fotóstúdió egyáltalán nem nélkülözheti a fotóstúdió produktív és kreatív folyamatait menedzselő és támogató szakmai csapat elmélet és gyakorlati tapasztalatát. Egy fotóstúdió működtetése ugyanis nem kis feladat. A kreatív tevékenységek ezen világában nagyon sok dolog kaphat otthont. Így egy fotóstúdió ideális helyszíne lehet például portréfotók, aktok elkészítésének, de ugyanilyen előszeretettel használnak fotóstúdió támogatást igényes albumok, fotósorozatok készítésénél is – hogy csak néhányat említsünk a sok közül.

A fotóstúdió, mint helyszín

A G3 Fotóstúdió, mint bármilyen vállalkozási tevékenység helyszíne, természetesen ki van téve annak az egyszerű törvényszerűségnek, mint minden más művészeti tevékenység is. Vagyis nem feltétlenül mindenki veszi igénybe. Egy fotóstúdió nem egy élelmiszerbolt, vagy egy nagyáruház, ahova rengeteg ember jár és nagyon sokat, mert mindennapi szükségleteinek kielégítéséhez alapvetően szükséges dolgokat talál meg ott egy helyen felhalmozva. Bár a www.g3studio.hu – fotóstúdió is az emberi szükségletek kielégítése miatt létezik, annak egy egészen finom és különleges szegmense az, amire tevékenysége során fókuszál. Ez a terület nem más, mint a kreatív fotós művészet helyszínének, kellékeinek és speciális felszereléseinek biztosítása a megfelelő szakmai háttértámogatással együtt. Emiatt egy fotóstúdió jól felfogott érdeke, ha ügymenetének helyszíne gyanánt valami forgalmasabb, sokak által elérhető címet választ, ami ugyanakkor eleget tesz a stúdió szakmaiságának is. Nos ez, vagyis a működés szempontjából ideális helyszín megtalálása, egyik fotóstúdió számára sem könnyű feladat. A választott helyszín megtalálását egy jó üzleti tervvel és arra alapúló ügyes marketinggel ugyanakkor igen jól lehet támogatni. Aki egy műterem után kutakodik, az alapvetően már tudja, hogy mit keres.

A fotóstúdió termei

Egy fotóstúdió által kínált termek és helyiségek nyilvánvalóan tükrözik a hely szellemiségét, egyúttal meghatározzák azokat a meglehetősen tág és gazdagon kihasználható irányokat, melyeket egy fotós támaszt a megfelelő fotóstúdió keresése, majd kiválasztása során. A stúdió ennek fényében jó, ha rendelkezik tágas, sok napfényt beengedő terekkel, melyek igény szerint részben, vagy akár teljes egészében elsötétíthetők, a téma jellegének megfelelően. A kisebb méretű, ugyanakkor hétköznapibb felhasználású terek és helyiségek is hasznos helyszínek lehetnek egy fotózás alkalmával. Például nagyon sok minden kihozható egy szépen berendezett nappaliból, ami kevés számú, ám annál igényesebb formájú, színű és anyagú ülőgarnitúrával van felszerelve. A „kevesebb több” jelmondat egy tipikusan műtermekben is gyakorta elhangzó szakmai szleng, melyet berendezési tekintetében egy profi fotó stúdió nem nélkülözhet. Különösen, hogy sosem volt akkora igény a minimáldizájn nyújtotta lehetőségekre, mint napjainkban. A minimál régen is jelen volt, de rendkívül nagy igény van rá, hogy egyszerű elveit és látványát minél többen viszont láthassák alkotásaik összhatásában visszaköszönni.

Egy fotóstúdió eszközös lehetőségei

Egy fotó stúdió tulajdonosai és működtetői a korábban felsoroltak mellett jó, ha gazdag eszközállománnyal rendelkeznek mind a terek fényhatásainak előállítását illetően, mind pedig a fényképezéstechnikai segédeszközök és például különleges vakuk meglétét illetően.