Szükséged van beépíthető hűtőszekrényre?

A beépíthető hűtőszekrény több egyszerű esztétikai előnynél a hagyományos hűtővel szemben. Nem csak a konyhát varázsolja kellemesebbé és spórolja a kisebb lakásokban is a helyet, de a modern kialakítás számos lenyűgöző funkciót is kínál számunkra, ami miatt hamar a „must buy” kategóriába kerülhet ez a remek háztartási eszköz, még ha eredetileg nem is terveztünk komolyabb gépet vásárolni. Érdemes tehát egy kicsit jobban beleásnia magát az embernek a témába, hiszen egy hűtőszekrényt jobb esetben akár hosszú éveken át tudunk használni, így érdemes minél jobb lehetőséget keresni a jövőre nézve is.

Hagyományos vagy beépíthető hűtőszekrény? A nyilvánvaló különbségek

Persze a hagyományos hűtőszekrények előnyeiről sem lehet keveset szólni. Célnak mindenképpen megfelelnek, általában igényes kinézettel rendelkeznek. Lehet választani, hogy az ember inkább a fagyasztót szeretné-e a felül látni vagy éppen a hűtőszekrény részt. Elég eltérőek lehetnek természetesen a méretek és a méretarányok is. Akár fele-fele módon is találhatunk megfelelőnek tűnő darabokat, de jellemzőbb a kisebb fagyasztórész a hűtővel szemben.

beépíthető hűtő1_2

Mit tud akkor egy beépíthető hűtőszekrény, amit egy hagyományos nem? Nos, általában a gyártók igazán ezeket a darabokat szerelik fel a legújabb technikákkal. Ezek a funkciók megkönnyíthetik a tárolást, hatékonyabbá tehetik a hűtési eljárást, és persze sokszor akár még pénzt is spórolhatnak az embernek a tartósítás és a fogyasztás kapcsán is.

Az esztétikai szempont sem mindegy persze. Az esztétika nagyon sokat számít az ember életében, a lakókörnyezet pedig a legmeghatározóbb módon örüli körül az életünket. Fontos az, honnan indulunk el reggelente és hová megyünk haza. Nem mindegy, hol és hogyan készül a reggeli kávé, hol főzünk hétvégenként és milyen körülmények között készül a vacsora. Ha egy készüléket kell kerülgetnünk egész nap, ami belóg a kihasználandó folyosó részére vagy éppen nem illik a konyha környezetébe, az sokat ronthat az összhatáson. Nem csak a mi közérzetünknek nem tesz jót egy rosszul elhelyezett vagy színeiben nem megfelelő háztartási eszköz, hanem a vendégek fogadásakor is teljesen mást érhetünk el.

Modern megoldások: a beépíthető hűtőszekrény

Nézzük is meg azonban a felhozott témát, hogy milyen modern megoldásokat is találhatunk a beépíthető hűtőszekrényben, amiket egy hagyományos eszköz esetleg nem lenne képes biztosítani a számunkra. Nézzük meg, milyen okos vagy okoshoz hasonlító rendszereket is találhatunk. Persze ez csak néhány információ lesz az ezer közül, részletesebb pontokat itt találhat az ember: https://hu.gorenje.com/termekek/hutes/beepitheto-hutoszekrenyek/c/gocool02.

Ezeknek az intelligens rendszereknek az egyik ismérve lehet a tanulás képessége. Megfigyelheti a hűtőszekrény az aktivitásunkat, hogy mikor nyitjuk ki az ajtaját a napban többször. Ez a hőmérséklet optimalizálása miatt fontos, amelyre ezek a beépíthető hűtőszekrények képesek. Amikor kinyitjuk a hűtőszekrényt, akkor a hőmérséklet hirtelen megemelkedik a belsejében, ami nem tesz jót az éppen ott tárolt ételeknek. Tulajdonképpen ilyen módon hamarabb megromlanak az ételeink, ami hosszabb időn keresztül nagyobb károkat is képes okozni az ember számára. Ha azonban ezt a beépíthető hűtőszekrény előre tudja, akkor a megjegyzett időkben alacsonyabbá teheti a hőmérsékletet, hogy az ajtó kinyitásakor ne emelkedjen meg az, így biztosítja tehát ez a technológia az élelmiszerek tartósságát. A hőmérséklet megemelkedése persze magának a gépnek sem tesz jót, így ha véletlenül egy melegebb ebédmaradékot tennénk el, vagy a frissen sültet akarjuk így lehűteni, akkor erre a tevékenységünkre is korrigáló választ képes adni a gép.

A másik igen jelentős képessége a beépíthető hűtőszekrényeknek, a kellemetlen szagok kordában tartása. A hűtőszekrényben sokfajta illat keveredik, és persze az ember bármikor bent felejthet egy-egy felvágottat, aminek egy idő után igencsak zavaró szaga lesz. A mai modern beépíthető hűtőszekrények extra negatív ionokkal dúsított levegő segítségével őrzik meg a szagokat, távolítják el a kellemetlen aromát a levegőből, hogy minden fogyasztásra alkalmas és hívogató maradjon a jó szavatosságú termékeink közül.

beépíthető hűtő1_1

A beépíthető hűtőszekrény: megéri?

Remek lehetőség, hogy az ember egyes beépíthető hűtőszekrények esetében az egyes polcokon más-más hőmérsékletet állíthat be, ami többfajta élelmiszercsoport számára egy igen kedvező megoldás. Élelmiszereink sem a túlhűtést, sem a magasabb hőmérsékletet az ideálisnál nem viselik túl jól, ami eredményezhet hamarabb romlást vagy éppen az anyag minőségbeli változását segítheti elő, ami után rögtön nem lesz kedve az embernek megkóstolni azt többé. Képzeljük csak el azonban, hogy milyen jó is az, amikor egy salátát a neki megfelelő hőmérsékleten tárolhatunk, és éppen úgy egy hűtésre szánt tortának is beállíthatunk egy megfelelőnek vélt Celsiust. Ezt a szabadságot kevés hagyományos hűtőszekrény engedi meg magának.

Nem állíthatom teljes biztossággal, hogy a beépíthető hűtőszekrény majd az életünket változtatja meg teljesen, azonban számos előnnyel rendelkezik. Ha valamilyen háztartási eszközbe érdemes kicsit nagyobb összeget fektetni, egészen biztosan ez lesz az.