Milyen egy IVECO platós?

Már régóta szerettem volna egy IVECO platóst, és most végre beteljesülhetett ez a vágyam. Az IVECO egyébként is a legjobb teherautó márka, amit ismerek, mindig figyel a vásárlókra, nyomonkövetésre és a fejlesztésekre, de a teherautó önmagukban is nagyon megérik. Mind kinézetükben, mind kihasználhatóságukban, mind pedig kényelmes használatukban kiemelkedők, éppen ezért örülök annyira, hogy végre sikerült találnom magamnak egy olyan IVECO platóst, ami tényleg minden tekintetben kielégíti az igényeimet. Kényelmes és személyre szabható a vezetése, a kinézete éppen olyan, amit elképzeltem, hogy vezetni szeretnék, az ára is teljesen reális volt, és biztos lehettem abban is, hogy egy tartós jármű lesz, elvégre az IVECO-ról van szó. 

iveco-platós_pic1

Az IVECO platós cégéről

Az IVECO-t szerintem nem kell nagyon bemutatni, nagyvonalakban mindenki ismeri ezt a céget. A teherautóikat gyakorlatilag egy utunk alatt többször is látni fogjuk az utcán, egészen új daraboktól kezdve a régies teherautókig láthatjuk nap mint nap a márkát, talán ebből is látszik, hogy milyen megbízható és nem mellesleg egy régi márkáról van szó, ami régen és most is nagy népszerűségnek örvend. 

Hogyha azonban egy kicsit jobban belemegyünk az IVECO platósom megtárgyalása előtt a cégpolitikába, akkor látni fogjuk, hogy a cég méltán népszerű hosszú ideje. Nem csak megbízható termékeket gyártanak, de nagyon előnyösöket is. Napi szinten fejlesztenek, alakítanak ki olyan alkatrészeket, amelyek nem csak tartósak, de energiatakarékos a használatuk is. Maga a teherautógyártás napról napra igyekszik a környezetbarát kialakításra és egy szebb bolygó létrehozására. Ezt üzemanyagfejlesztéseikkel is bizonyítják. Egy ilyen nagyobb járműveket gyártó cégnél ez hatalmas előny, hiszen ezek a járművek sokat és sokszor szállítanak, a méretüknek köszönhetően pedig sok üzemanyagot használnak fel, ami nem csak a tulajdonos pénztárcájának negatív szempont, hanem a környezetre is negatív hatással van. 

A környezetbarát szemlélet mellett persze nem szabad elhanyagolni a cég IVECO Daily nevezetű szolgáltatását is, amely kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi a mindennapokat a márkával. A vég ugyanis nem engedi el a vásárlók kezét, nem számít, hogy valaki használt vagy új járművet vásárolt tőlük. Folyamatosan követik, hogy az egyes típusok mely alkatrészei mikor hibásodnak meg, mikor lesz szükség a jármű karbantartására, így a vásárlókat az egyes veszélyekről egyből tájékoztatni lehet. Persze ezek nem feltétlenül egyeznek minden egyes modell esetében, azonban ilyenkor el lehet vinni a járművet megnézetni a szervízbe. Veszíteni nem veszítünk vele semmit, azonban sok kellemetlenségtől meg tudja az ember így kímélni magát. Nem fog az úton lerobbanni, legalábbis az esély sokkal kisebb rá, hogyha mindig figyelünk a karbantartási időkre, és előre tudjuk majd, hogy körülbelül mikor mekkora összegre lesz szükség a jármű fenntartásához. 

Mindezekről itt lehet bővebb információkat kapni: https://etv-truck.hu/products/iveco-new-daily-cab/. 

Ilyen az első IVECO platósom

És akkor végre elérkeztünk a fő témához, hogy milyen is az IVECO platós. Számomra mindenképpen tökéletes egyéni vállalkozóként, napról napra használom, és még semmi gondot nem tapasztaltam. A vezetése kényelmes, meg tudtam határozni a vásárlás során, hogy ezzel kapcsolatban milyen igényeim vannak, így minden személyre szabott szinte benne. A teherbírása korábbi teherautóimhoz képest sokkal jobb, így nem kell annyiszor fordulnom munka közben, átlagosan naponta ezzel akár egy-másfél órát is meg tudok spórolni, úgyhogy kevesebb munkaidő alatt végzek a dolgommal, így több jut szórakozásra, a háztartás vezetésére. Így végre el tudom végezni az otthoni munkálatokat, amiket mindig csak halogattam, és már kezdett leépülni a ház. Így azonban szépen lassan haladok a munkálatokkal az IVECO platósomnak hála. 

iveco-platós_pic2

Az IVECO platósról összességében

Összességében, az IVECO platósomat ma már nem cserélném le semmire. Nem csak a márkában bízom meg teljes mértékben, de nagyon szeretem magát ezt a modellt is. Évek óta várok arra, hogy egy ilyen járművet végezhessem a munkámat, ami így már szinte nem is tűnik munkának. Inkább azt mondanám, hogy járom az országot egy jó baráttal, akit néha meg kell tankolni. Ez a másik, a teljes országot bejárhatom, ha valamilyen teherautó biztosan nem robban le, az ez lesz. Az üzemanyagfogyasztásnál is megfigyeltem, hogy sokkal jobban bírja, mint a régi modelljeim. Ez jó, mert a vásárlása miatt kicsit megvékonyodott a tárcám, de egyébként szerintem néhány év alatt be is fogja hozni az árát az, hogy kevesebbet kell tankolnom, és gyorsabban végzek a munkámmal, így kevesebb utat is kell megtennem, vagy több fuvart tudok egy napra vállalni, így több bevételem is van minden egyes nap. Szóval költséghatékonyság szempontjából mindenképpen ajánlanám ezt a járművet. Nekem sokat segít már most, pedig még csak néhány hónapja az enyém az IVECO platós, de már most sem tudom nélküle elképzelni az életem. Jobbra nem is vágyhattam volna, és mindezt teljesen reális és korrekt áron kaphattam meg, úgyhogy szerintem másoknak is hasznára lesz, ha most azt mondom, irány az IVECO oldala.